piektdiena, 2012. gada 30. novembris

you used to be so cool

Uzzinot par beļģu smukulīša koncertu Latvijā, bija skaidrs, ka gribu to apmeklēt, un kā jau ierasts, bija divi galvenie varianti, ko aicināt kompānijā- māšele vai Alma. Biļeti iegādājos tikai divas stundas pirms koncerta, un draudzene jau sāka uztraukties, vai es atkal neuzmetīšu, taču viss notika, un fizioloģijas kolokvija priekšvakarā jau trīs minūtes pirms durvju atvēršanas mēs ieņēmām rindu Lāčplēša ielā 101. Jāatzīst, ka šis bija mans pirmais koncerts fabrikā, un tas atstāja vislabāko iespaidu- telpas ir orģinālas, neregulāras un mazas, ļaujot spiest uz kvalitāti, nevis kvantitāti.
Uz koncertu gāju, lai noklausītos dažus Millow hitus dzīvajā, kurus ikkatrs radio klausītājs ir dzirdējis, bet retais saslēdz kopā ar viņa vārdu.

Redzētais un dzirdētais pārspēja visu, ko biju gaidījusi.

Pirmais prieks bija par iesildošo mūziķi, kurš manu cieņu izpelnījās izrādē 'Adata', atveidojot galveno varoni. Arī šoreiz Dons nelika vilties, nemaz nerunājot par Mārci Auziņu, kurš svētā mierā tika galā ar tik vienkāršo uzdevumu- nospēlēt īsto noti īstajā laikā ar īstajām sajūtām.
Millow uz skatuves kāpa ar savu biedru Tomu- daudzpusīgu mūziķi, kurš pamanījās vienas dziesmas laikā spēlēt trīs instrumentus un vēl dziedāt.
Netrūka inteliģenta humora, kas nevienu brīdi nepārkāpa šauro robežu starp joks-jēlība/smieklīgs-stulbs/atklāts- privāts; netrūka patiesi sirsnīgu stāstu par dziesmu tapšanu un mākslinieka dzīvi kā tādu; netrūka publikas iesaistīšanas priekšnesuma veidošanā un jebkuram skatītājam mīļo teikumu par to, ka nevienā koncertā tik burvīga publika nav bijusi [lieki piebilst, ka ikviens tam noticēja].
Māksliniekam izdevās panākt, ka pat tās dziesmas, kuras dzirdēju pirmo reizi, mani uzrunāja, lika domāt un sajust to, kam ikdienā nepietiek laika [vai arī ir vienkārši slinkums].

Kādu laiku manā playlistā būs vairāki Millow darbi.

I really wish that you were cooler
no just cool but really cold
so I could put you in my freezer
and microwave when I'll get old.


Teicu, ka gribu smieklīgu bildi.

Nav komentāru: